31.8.21 – Ny mellomseksjon ved Ørskosen

Byggekvelden ble brukt til etterarbeid på verkstedet, vasking av kantinearealet med tanke på neste tirsdags årsmøte, og arbeid på den totalt ombygde seksjonen som kobler Ørskosen sammen med linjestrekningen som kalles Gladvollen. Den opprinnelige seksjonen hadde et sidespor som det viste seg at kunne benyttes hvis vi snudde sporene 180 grader. Mye arbeid spart med det! For å få en fin linjeføring ut av Ørskosen, måtte vi rette ut de to togsporene som går ut av seksjonen. Det innebar at en venstreveksel måtte tas ut og erstattes av en høyreveksel. Det betø at underlaget måtte gjøres helt på nytt ved skjøten. Bildene viser 1) midtveis i ombyggingsprosessen på Ørskosen og 2) stort sett ferdig mellomseksjon. Det gjenstår litt sporlegging og små justeringer før tog kan passere over denne overgangsseksjonen.

Oppriving av personsporet på Ørskosen og innlegging av motsatt sporveksel på godsstasjonen for å få helheten til å se ok og naturlig ut. Den grønne tusjstreken indikterer den nye retningen for de to togsporene.
Nytt sporunderlag på Ørskosen er på plass, vekselen snudd, og det tidligere sporet og sporvekselen på Gladvollen ble snudd motsatt vei, og vips ble helheten helt ok.
Her skal det bli Årsmøte 7.9.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *