Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/3/4/tmjk.no/httpd.www/blog/wp-content/themes/septera/includes/loop.php on line 268

Møteplan

Programmet våren 2024

Kjørekvelder: 6. februar, 19. mars, 7. mai, 18. juni. Ta med deg eget materiell du vil kjøre med, om du vil. Må være DCC-kompatibelt. Ikke-medlemmer betaler kr. 50,- eller melder deg inn i TMJK som vanlig medlem eller støttemedlem. Kjørestart ca. kl. 19.

Byggekvelder de mellomliggende tirsdager. kl. 18-22.45. Med forbehold om tirsdagen i påskeuka.

Årsmøte: 5. mars 2024. Klubblokalet kl. 20. Sakspapirer: Dovregubben 1-2024

Programmet 2023

Siden vi nå har fått tilgang til Ringve skole igjen, ser resten av programmet for våren 2023 slik ut:

Kjørekvelder: tirsdag 9. mai og 6. juni. Ta med deg eget materiell du vil kjøre med, om du vil. Må være DCC-kompatibelt. Ikke-medlemmer betaler kr. 50,- eller melder deg inn i TMJK som vanlig medlem eller støttemedlem. Kjørestart ca. kl. 19.

Øvrige tirsdager er det byggekvelder mellom ca. 18 og 2230. Besøkende er velkommen.

Mvh Svein Sando, leder, tlf 99690572

Programmet 2022

Årsmøte i TMJK avholdes 8. mars 2022 på Ringve.

Vi håper å kunne arrangere kjørekvelder på anlegget en gang i måneden, fra november for alle interesserte. Se kunngøring på Facebooksiden vår.

TMJK har byggemøter hver tirsdag det ikke er kjørekveld, kl 1900 på Ringve skole.
Ta gjerne kontakt med noen i styret for mer info, se kontaktsiden.

Programmet 2021

Interesserte er velkommen på besøk, og vi vil svært gjerne at nettopp DU blir med på byggingen! Vi trenger enda flere interesserte og innsatsfylte medlemmer fremover.

Klubbkvelder hver tirsdag kl. 19 – 22.30, også i sommerferien (med unntak som varsles på vår Facebookside og/eller her). Aktiviteten består inntil videre av gjenoppsettingen av anlegget med tanke på å kunne kjøre på det snarest mulig.

Årsmøte 2021

Se på forumet for årsmøtepapirer. Tid: Tirsdag 7. september 2021 på Ringve skole.Vårprogrammet 2020

Møteoppstart våren 2019 er 7. januar, med møter ut juni.
Også i vår satser vi på kjørekvelder i begynnelsen av måneden:
4. februar, 3. mars, 31. mars, 5. mai og 2. juni.

Følg også med på Facebook, og på medlemsforumet for de som er medlemmer, for mer info. Gratis for alle medlemmer, mens ikkemedlemmer betaler en liten avgift på kr 50.


Vårprogrammet 2019

Våren 2019 begynner allerede 2. januar for de mest ivrige, og deretter blir det møter ut juni. Også i vår satser vi på kjørekvelder i begynnelsen av måneden, foreløpig plan er første tirsdag i februar, mars, april og mai. Følg med her og på Facebook, og på medlemsforumet for de som er medlemmer, for mer info.

Vi er ellers fortsatt veldig glade for nye medlemmer, og særlig slike som liker å bygge modeller. Vi bygger hus og landskap og mye annet enn tog, så om du er mer generelt interessert – og ikke særlig toginteressert – ingen hindring!


Julemøte 2018

Det tradisjonelle felles julemøtet for TMJK, NJK og Sporveishistorisk forening blir arrangert 5. desember hos TMJK på Nidarvoll skole kl. 1900-ca 2230. Dørene åpner 1830.

Program:

– 1900: Svein Sando forteller om ruteplaner for tog både NSB og i MJ, med utgangspunkt i TMJKs kjørekvelder i 2017/18 med togruter etter NSB-forbilde, både driftsmessig og med grafisk rute visuelt som NSB ca 1960. 
– Ca 2000: Kjøring på TMJKs anlegg, kanskje organisert med togruter. Z21 sentral er installert med kun trådløs kontroll så langt. Ta med trådløs MultiMouse eller smarttelefon. Last gjerne opp app Z21 mobile på forhånd.


Kjørekvelder høsten 2018

Som i vår har vi kjørekvelder hver første tirsdag i måneden – omtrent. Det var mening å starte allerede i september, men en såkalt stoppende feil i kveld som ennå ikke er løst, gjør at vi utsetter første kjøring til oktober. Siste kjøring legger vi sammen med det tradisjonsrike julemøtet sammen med Norsk Jernbaneklubb, Trøndelag. Dermed ser planen slik ut for kjørekvelder med trafikkspill:

– Tirsdag 2. oktober
– Tirsdag 6. november
– Onsdag 5. desember (Julemøte)

Medlemmer betaler ingen ting, andre 50,- for deltagelse i trafikkspill. Alle er hjertelig velkomne.

Program våren 2018

Denne våren inviterer til åpne kvelder for prat og kjøring nedenstående tirsdagene (normalt hver første i måneden). Dørene åpnes kl. 19.

– Tirsdag 6.3. Sosial kveld / kjørekveld
– Tirsdag 10.4. Årsmøte først (for medlemmer), så kjørekveld
– Tirsdag 8.5. Sosial kveld / kjørekveld
– Tirsdag 5.6. Sosial kveld / kjørekveld

Dersom det er interesse for det blant de frammøtte, vil kjøringen på disse datoene skje som trafikkspill med start ca kl. 20. Man tar med seg rullende materiell etter eget ønske, men TMJK har en del vogner selv, men få lokomotiver. Lokomotivene må være DCC-styrte.
For deltagelse på kjørekveld tar vi en avgift på kr. 50,- for ikke-medlemmer.

På de mellomliggende tirsdagene fokuserer vi på bygging av anlegget. Alle som er interessert i å delta i dette er velkomne, også potensielle medlemmer.Bilde

trfikkspill1

Fra et tidligere trafikkspill

Vårslepp 16. og 17. april 2016

Vi var verter for 2016 generalforsamling i Modelljernbaneforeningen i Norge (MJF). Umiddelbart etter at denne var avviklet, arrangerer vi såkalt Vårslepp. Arrangementet var åpent for alle, men inngangsbiletten var å medbringe et eget modelljernbaneprosjekt! Det kunne være en vogn, en bygnng, et diorama, en FREMO-modul, en sporplan, hva som helst. Poenget var å ha med noe vi kan diskutere, noe som kan inspirere! Dette trenger absolutt ikke være ferdig. Det kan være så lite som en idéskisse på baksiden av en serviett. Dette er altså ikke en tradisjonell messe, deltagerne må bidra til underholdningen selv.

Program for helga:
Lørdag
1100-1200 Registrering av deltagere som skal på GF MJF
1200-1500 GF MJF
1500-1600 Mat (Gratis for deltagere på GF)
1700-­2200 Vårslepp: Seminar Landskapsbygging starter ca. 1800

Søndag
1100-1400 Vårslepp: Seminar High-tech modellbyggingsteknikker starter ca. klokken 1200
1400-1600 Lunsj.
1400-1900 Kjøring, bygging og prating.

GF er åpent bare for medlemmer av MJF, men medlemsskap kan kjøpes i døra.

Håvard Houen holdt foredraget i seminaret om High-tech modellbyggingteknikker:

40498

Våren 2016

Joda, vi lever og vi bygger videre, men har dessverre vært ekstremt lite flinke til å oppdate denne bloggen. På Facebook har vi vært flinkere til å gi liv fra oss: Søk på Trondhjem Modelljernbaneklubb.

Det begynner så smått å grønnes i Ødsledal:

odsledal-ses_0413

Ørskosen godsstasjon har fått opperativt stillverk etter NSB-standard fra 1963:

Landskapet begynner å ta form rundt Ørskosen stasjon. Stasjonsbygningen, her bare som mockup, har sitt forbilde i Bestun stasjon i Oslo. Broa over elva Ørska og veien med de to løp har sitt forbilde fra Ravnklo bro i Trondheim.

orska-ses_0387

Våren 2015

I vår er vi kommet så langt med anlegget at vi så smått har begynt å planlegge kjørekvelder med trafikkspill på anlegget. Anlegget er kjørbart nok til det, og håper å kunne arrangere noen kjørekvelder til høsten 2015, antageligvis på noen torsdager, for at ikke det skal komme i stede for videre bygging på anelgget. Mye mangler på anlegget av viseuelle ting, så man får fantasere inn det som mangler, for eksempel ferdig kontaktledning på strekningen Øvre Fiklagard – Vindheim:

Odsledal-e37552

Det store byggeprosjektet til høsten er å få til landskap i Olmliene.


Julemøtet 2013

I år er det TMJK som har ansvaret for å arrangere det tradisjonelle felles julemøtet for NJK, SHF og TMJK. Det går av stabelen torsdag 5. desember 2013.
Vi har tidligere annonsert 4. desember, men festsalen er opptatt hver onsdag (og tirsdag) hele høsten, så det måtte derfor bli torsdag 5.12. Det er jo en like god dag som noen, så vi ser fram til å møte både entusiaster fra NJK og SHF, og våre egne medlemmer denne torsdagen!
Det er jo en stund siden det har vært noen arrangement i regi av TMJK, så nå er det på tide at vi samles og tar opp tråden.
LES MER –>


Høsten 2013

Høsten 2013 begynner med første møte 13. august. Byggemøter holdes hver tirsdag ut desember. I tillegg kan det bli noen ekstraarrangement, som annonseres separat.
Medlemmer kan logge på internforumet og lese en diskusjon om planene for året HER.
Hovedplanene for arbeidet står fortsatt slik de ble beskrevet for våren. Det handler om landskap og bygninger i Ødsle og Ørskfjorden, og elektro på hele anlegget. Store framskritt er gjort i vår, nå går det mot ferdigstillelse av både det ene og det andre.
I tillegg håper vi på å få bygget grovlandskap både rundt Vindheim og i Olmliene, slik at det ikke er noe synlig ramverk tilbake ved nyttår.


Våren 2013

Nå er det nytt år og en ny vår. Vi begynner med første møte 8. januar, og så som vanlig hver tirsdag hele våren, ut juni. I tillegg kan det bli noen ekstraarrangement, som annonseres separat.
I vår skal vi bygge en hel del landskap, og få på plass en del bygninger, som er bygget på hjemmeverkstedet og bare står og venter på et sted å monteres. I løpet av de neste månedene blir vi ferdige med all landskapsforming i områdene rundt Ødsle og Ørskfjorden, og når dette støvete arbeidet er ferdig begynner vi med ferdiggjøring, vekster, trær og alt slikt.
På elektrosiden har det vært gjort store framskritt i 2012, og det ser endelig ut til at vi kan få kjørt «på ordentlig» i løpet av våren – utsiktene til trafikkspill er nå for første gang meget gode. Interesserte medlemmer (og kommende medlemmer?!) som vil være med og sette opp ruter og materiellbehov må melde seg, slik at vi kan komme i gang med planleggingen!


Høstmøte – Bruktsalg 4. oktober 2012 kl 19

Torsdag 4. oktober blir det åpent hus og bruktsalg hos TMJK. Vi har en del overskuddsmateriell som vi skal selge unna, bl.a hus og landskapsmateriell. I tillegg har vi en hel del 1:1-materiell, som f.eks fabrikkskilt fra lokomotiv og vognnummer i emalje, og mye mer.
Les mer …

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er DSC_0036-600x399.jpg

HØSTEN er over oss!

Det er full aktivitet i kjelleren på Nidarvoll, men det er plass til flere byggere!


SHOW & TELL torsdag 6. September kl. 1900

Høstens første ”Show & Tell” går av stabelen torsdag 6. september kl. 1900.
Hensikten er å stimulere til mere MJ-bygging samt å utveksle teknikker og erfaringer. Opplegget er at alle deltakere tar med seg et MJ-prosjekt av et eller annet slag. Det kan være alt fra en idé i form av noen kulepennstreker på baksiden av en serviett til en helt ferdig modell.

Poenget er at prosjektene skal være grunnlag for en diskusjon. Dette kommer altså bare til å fungere om folk tar med seg ting de jobber med, eller har tenkt å starte på. Det er fritt frem for alle MJ-relaterte prosjekt, uansett skala og forbilde.

Det er bare å hive seg utpå, konstruktiv kritikk er en selvfølge. Det er gjennom prøving og feiling man blir en bedre modellbygger, ingen blir ekspert på første forsøk.

Så langt vet vi at i hvert fall to bygningsmodeller vil bli presentert i detalj, Hennings uteløe og Håvards modell av Østlandske Stenexport:

Uteløe
 Uteløe bygd av Henning Larsen
Ødsledal Stenexport
 Hovedfasade til Håvard Houens modell av Østlandske Stenexport

Vi startet med dette som et rent medlemsarrangement, men erfaringene var såpass gode at vi tror det er mange modellbyggere som ikke er medlem av TMJK som kunne hatt glede av å delta. Her finner du en liten stemningsrapport fra et tidligere arrangement.

Det blir selvsagt mulig å ta en kikk på anlegget også.

Velkommen til en konstruktiv MJ-prat!


SOMMER 2011

Så var våren over, sommeren er over oss, og de fleste har vel annet på programmet enn å henge nede i en støvete kjeller og bygge modelljernbane! Likevel vil det skje ting på tirsdager også i sommer, og medlemmene kan få med seg aktivitetene på medlemsforumet. Har du tenkt å besøke Trondheim i sommer og ønsker å ta deg en tur, må du gjerne det. Gå til kontaktsiden og skriv en melding eller ring en i styret, så kan det godt være vi kan finne på noe! Vi har møter hver tirsdag i sommer, også, fra kl. 19, men det kan være at enkelte tirsdagsmøter blir avlyst pga ferie.

Ordinære møter er i gang igjen fra 16. august. Velkommen!


Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er MJmesse-2011-Plakat-2_72-400x566.jpg

HOBBYMESSE 2011

Helga 9 og 10 april 2011 blir det igjen messe på Nidarvoll skole, og det vil være åpent begge dager fra 11-16.

Det kommer til å bli mye spennende å se, ikke minst TMJKs anlegg, her har det skjedd en god del siden sist gang vi hadde messe, selv om det er masse arbeid igjen. Det blir også mye annet å se av modeller og anlegg, og i skolegården kan du også i år få deg en liten kjøretur på modeller store nok til å sitte på.

Det blir dessuten et spennende bruktsalg, og en rekke forhandlere vil gi deg muligheten til gode messekjøp.


VÅREN 2011: MESSE!

Vi er godt i gang med arbeidet etter nyttår, og i vår er det hektisk aktivitet: Vi må ha mye på plass før messa 9. og 10. april. Fram mot messa jobber vi hver tirsdag og torsdag, og har også fire jobbehelger. Se oversikt i spalten til høyre. Kom, kom!

Høstens planer var å ha anlegget kjøreklart fra oppstilling til oppstilling, og det har vi nesten klart, alt som gjenstår er noen sporveksler på Vindheim, det arbeidet kan du f.eks lese mer om her. Det gjenstår litt på det elektriske, også, og hele Vindheim er plukket ned for lettere å kunne koble stasjonen. Når denne er klar vil vi holde tidenes første kjørekveld på det nye anlegget! Medlemmer (og veldig gjerne blivende medlemmer!) med elektrokompetanse bes melde seg til innsats!

Vi har fått på plass nesten alle landskapsprofiler og frontbrett på Ødsle og Ørskosen, og er så smått i gang med landskapsforming. Planen var å komme i gang i høst, men det viste seg å være mange andre oppgaver som var viktigere. På Undredal er likevel arbeidene kommet langt med landskapsformingen og her regner vi med å ha kommet betydelig lenger i vår. Med den innsatsen som er for tida, vil nok også landskapsformene på Ødsle og Ørskosen komme opp. På grunn av fortsatt mange støvete arbeider er vi litt tilbakeholdne med grønt og detaljering, men litt blir det nok gjort her også.

Flere medlemmer er godt i gang med bygninger og byggverk. Bruer er under arbeid, Ødsledal Stenexport AS bygges nå, og underlagstegninger for stasjonene på Ørskosen (Bestun), Vindheim (Ljan) og Ødsle (Sel) er under arbeid etter dypdykk i arkivene. Stasjonen på Undredal (Gudå) er allerede bygget, her trenger vi et godshus og plattformer nå. På Ørskosen er anleggene i Ilsvika/Fagervika i Trondheim dokumentert og under opptegning, og her blir det snart et interessant industriområde. Det skal bygges en 2,2 m lang malmbunker her, så det er litt å ta tak i! Det er mengder av andre hus som skal bygges, og vi har målt opp og skaffet dokumentasjon for mange av dem. Det er litt arbeid igjen før de kan bygges, men vi håper flere av dem kommer opp i vår. Er du interessert i scratchbygging av hus? Meld deg til innsats!

Vårens planer i kortform: Fram mot messa i april skal vi ha på plass mye grovlandskap rundt Ødsle og Ørskosen, og komme langt med landskapsformingen på Undredal. Vi skal ha på plass flere hus, også, og detaljere litt landskap rundt disse. Anlegget skal være kjøreklart med fem stasjoner og to oppstillingsstasjoner og et trafikkspill planlegges. Og vi vil svært gjerne ha nye og gamle medlemmer med på dette arbeidet!


Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er MJB_09-3-4.jpg

ARTIKLER I MJ-BLADET

I de siste årene har det gått en artikkelserie i MJ-bladet, der vi beskriver anlegget, byggingen, planene og tankene bak. Du kan laste ned PDF-er av disse artiklene HER.


Ørskfjorden
 Ørskfjorden bygges nå!

HØSTEN 2010

Høsten er kommet, og vi er i gang med byggekvelder og møter. Møteplanen er ennå ikke helt fastlagt, men tirsdagene er uansett byggekveld som før. Kom! Bli med og bygg på det som skal bli det fineste anlegget i Norge!

Hovedfokus er fortsatt bygging av anlegget, og det er mengder av spennede oppgaver som venter på ivrige elektrikere, snekkere, sporleggere og ikke minst modellbyggere. Vi er så smått i gang med landskapsbygging, og her er det mye som skal planlegges og bygges fremover. Det er også på tide å komme i gang med bygging av hus, og vi har mange spennende forbilder å ta av.

Hovedmålet i høst er å få anlegget kjørbart fra oppstillingstasjon til oppstillingsstasjon. Det betyr fullføring av stasjonene Ørskosen, Undredal, Olmli, Vindheim og Ødsle. Av disse stasjonene er det bare Ørskosen som ikke har fått lagt spor. På de andre er sporleggingen ferdig, stort sett.

På Ødsle skal vi straks i gang med å bygge landskap og hus, og det er masse plass til flott landskap her. På Undredal er vi godt igang med landskapet og vi har også planlagt mye av bebyggelsen. Lesere av MJ-bladet har nok fått med seg både dette og at området ved Ørskfjorden er klart for bygging. Olmliene skal få bygget de siste seksjonene, som skal bære sidebanen, og vi må komme i gang med planlegging av landskapet her.


VÅRSLEPP 2010

20. – 21. mars arrangerte TMJK vårslepp og generalforsamling for MJF. Det var en riktig vellykket helg, der høydepunktet var Jon Einar Vistads landskapsseminar. Etter et interessant foredrag om teknikker og metoder på lørdag, ble hele søndagen brukt til et byggeseminar, der vi prøvde ut ting i praksis. Seminaret var åpent for alle interesserte, og ga verdifull erfaring. TMJK vil forsøke å holde seminar med ulike tema hvert halvår, så følg med! Se et utvalg bilder HER. (Du trenger en nyere nettleser for å se bildene)

TMJK Vårslepp 2010

UNDREDAL

Stasjonen Undredal er i vekst. Her planlegges det blant annet en stasjonsbygning og godshus hentet fra Gudå stasjon, et grustak med tømmeropplasting etter inspirasjon fra Auma, og en bebyggelse utformet som på tettstedet Hovin sør for Trondheim. Illustrasjonen under visr stasjonen og omgivelsene slik vi forestiller oss dem. Vi har laget en prøveoppstilling av pappmodeller for å vurdere størrelser og plassering av bebyggelsen. Les mer HER og HER

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er Undredal-plan-akso.jpg

MJ-MESSE 2009

TMJK arrangerte MJ-messe 18. og 19. april. Her viste vi fram både vårt eget anlegg under bygging, og mye mer. Les mer HER.

Dette bildet har en tom alt-tekst; dets filnavn er messe09_ses_e15439.jpg

Bilder fra messa finner du her og her.


Workshop helga 17. og 18. januar 2009

Denne helga hadde vi workshop på sløydsalen på Nidarvoll skole med tre tema: sporlegging, skinnemaling og ballastering, og grunnstruktur for landskap. I overkant av ti personer deltok. Les mer … 


Olmfoss bru

Idéskisse av Olmfoss bru øst for Olmli st., på veg sørover mot Vindheim. Sporet langs elva kommer fra Undredal i nordøst og skal vestover, opp langs elva Olma og en runde i en vendetunnel for å komme opp til Olmli stasjon.
 Idéskisse av Olmfoss bru øst for Olmli st., på veg sørover mot Vindheim. Sporet langs elva kommer fra Undredal i nordøst og skal vestover, opp langs elva Olma og en runde i en vendetunnel for å komme opp til Olmli stasjon.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *