Hobbymesse 2011

Helga 9. og 10. april 2011 er det hobbymesse for 8. gang på Nidarvoll skole.
Det blir åpent begge dager fra 11-16.

Kom og se flotte modeller: MODELLJERNBANE, PLASTMODELLER, SKIPSMODELLER(utgår dessverre) – og nytt i år er et helt rom fullt av LEGOMODELLER!

Det blir utstilling og salg av HOBBYUTSTYR, og et STORT OG ALLSIDIG MJ-BRUKTSALG!

Dette er det vi har på gang:

 • Klubbanlegget til TMJK blir en av hovedattraksjonene på messa. Det har kommet mye lenger enn ved forrige messe for to år siden, men det er fortsatt en hel del igjen å gjøre … Kom og se et stort anlegg i mange stadier! Og kanskje vil nettopp DU bli medlem? Vi trenger flere folk, både eksperter og nybegynnere. Ikke vær redd for å ta kontakt om medlemsskap og andre spørsmål. Vi vil selvfølgelig være der hele messa, og du er hjertlig velkommen til å slå av en prat!
 • Tor Jørgen Moskaug, Norges kanskje gladeste gladbygger kommer, og med alle hans prosjekter i Z og H0e er det ikke godt å vite hva han stiller med. Øystein Wiik kommer også, og vi vet i alle fall at disse to tar med seg rundt 10 «Frimo»-moduler, smalspor i H0e.
 • Vi har jobbet med utgangspunkt i at dette skal være en skalamodellmesse. Derfor kommer også i år et uvalg skalamodellbyggere med sine prosjekter. Nytt av året er at vi har fått en skipsmodellbygger på laget. Odd H Sørgård stiller med «Shetlands Larsens» kutter «Arthur» i skala 1:25, redningsskøyta «Skomvær II» og hurtigruteskipet «Richard With» i skala 1:100. Sørgård måtte dessverre melde avbud – pga oversvømmelse … vi beklager.
 • Trondheim Plastmodellklubb er en populær utstiller på våre messer, og de vil stille også i år.
 • Modelljernbaneforeningen i Norge stiller med egen stand. MJF har som formål å samle personer og klubber med interesse for modelljernbane, og spre kunnskap og forståelse for hobbyen. MJF har eksistert siden 1982, og har vært en ledende drivkraft i hobbyen siden den tid. MJF utgir MJ-bladet, Norges eneste rene MJ-blad. www.mjf.no.
 • NJK, Norsk Jernbaneklubb, kommer, og de stiller visstnok med en ekte dressin … NJK er et møtested for alle jernbaneinteresserte, og jobber for å utbre interesse for nåtidig og historisk jernbane og jernbanedrift. NJK sørger for at jernbanehistoriske fortidsminner blir tatt vare på og om mulig holdt i drift. NJK selger et stort utvalg av jernbanelitteratur. www.njk.no
 • Også på årets messe blir det storskala på skolegården. Det blir modeller i målestokk 1:8 av norske forbilder, og dette er så stort at man kan få en kjøretur, til og med far kan bli med … Dette innslaget var mektig populært sist, og det blir nok ikke mindre populært i år med over doblet sporlengde og nytt rullende materiell.
 • Brikkelauget stiller med Lego-tog og andre legomodeller. Deres avanserte klosse-bygg viser til fulle at lego ikke er noe man trenger å vokse ifra, om noen skulle være i tvil om det!
 • Noen av klubbens medlemmer stiller med et US-prosjekt i 0-skala.
 • Modelljernbaneforeningen På Sporet av Den Tapte tid vil lufte sine evighetsprosjekter. Det går ikke fort, men synlige framskritt er gjort siden forrige messeopptreden!
 • Vår egen Øystein Lutro Blomsøy vil representere den andre enden av skalaen og stiller med nybygde seksjoner i N-skala.

Et utvalg forhandlere stiller også i år med et allsidig utvalg produkter. Vi kan f.eks nevne:

 • Hobby Shop AS stiller tradisjonen tro med fyldig salgsbord og gode messetilbud. Hobbyshop har vært ryggraden i modellbyggerhobbyen i Trondheim og Norge siden 50-tallet, og drives fortsatt av Kåre Windsheimer. Han var en av stifterne av TMJK, og er også æresmedlem i klubben. www.hobbyshop.no
 • Modellteknikk-Tronrud kommer med modeller og vitriner til å ha dem i. www.mamut.net/vitriner
 • Laar import forhandler digital styring for modelljernbanen fra det kjente merket Digitrax, og stiller med bredde og dybdekunnskap om dette temaet. Kom og lær! www.digitrax.com
 • Det blir også et allsidig bruktsalg, og vi kan love både gammel og ny Märklin, et helt anlegg, også, faktisk, og ferdigbygde husmodeller, mye US-materiell og også norske modeller. Ta med kontanter og kjøp til du stuper!
 • Kafeteria – nypressede vafler, varme pølser, ferske kaker samt kaffe og brus for den som blir sulten og tørst av å besøke oss.

 

Hvordan finne oss:


Se et større kart

Vi holder til på Nidarvoll skole, som ligger i Bratsbergveien 18. Messa er i det L-formede bygget nærmest Shell-stasjonen og rundkjøringen i Bratsbergveien, og inngangen er inne i det indre hjørnet av L-en. Hvis du kommer med bil er det parkering i skolegården. Innkjøring er via Bård Iversens veg, kjør inn ved Statoil-stasjonen, forbi fotballbanen, til høyre, og inn på skoleområdet. Buss 3/4 og buss 54 går forbi skolen.

Kontaktskjema for å sende melding til oss finner du i denne lenken.
Vår postadresse er TMJK, Postboks 5512, 7480 TRONDHEIM

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *