Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/3/4/tmjk.no/httpd.www/blog/wp-content/themes/septera/includes/loop.php on line 268

TMJKs Julemøte 2013

I år er det TMJK som har ansvaret for å arrangere det tradisjonelle felles julemøtet for NJK, SHF og TMJK. Det går av stabelen torsdag 5. desember 2013.
Vi har tidligere annonsert 4. desember, men festsalen er opptatt hver onsdag (og tirsdag) hele høsten, så det måtte derfor bli torsdag 5.12. Det er jo en like god dag som noen, så vi ser fram til å møte både entusiaster fra NJK og SHF, og våre egne medlemmer denne torsdagen!
Det er jo en stund siden det har vært noen arrangement i regi av TMJK, så nå er det på tide at vi samles og tar opp tråden.

Programmet:
– Dørene åpnes kl 19.
– Mellom 19 og 20 blir det mingling, vaffelspising, kaffedrikking, anleggsbefaring, og til og med kjøring på anlegget (!)
– Kl 20 begynner hovedprogrammet. I år vil Svein Sando snakke om jernbanens signaler, både forbildet og i modell. Signaler er kanskje litt unseelige greier, men samtidig helt avgjørende for jernbanens drift. Med utgangspunkt i forbildets metoder og systemer, vil Svein vise hvordan vi arbeider for å gjenskape dette i modell. Vi tror dette blir veldig interessant! Dette vil vare omlag en times tid.
– Etterpå vil det bli mer mingling, og hvis interessen er tilstede, kan det hende våre eksperter på både landskapsbygging, bygninger og elektro kan demonstrere metoder og teknikker.
En nærmere inspeksjon av elektroavdelingens aktiviteter under anlegget er mulig. Fjellforming for hånd kan demonstrers for de som har interesse for slikt, og husbyggingsteknikker kan vi også se nærmere på. Dessuten har vi en litem, fiffig måte å montere signaler på som vi kan vise – apropos hovedprogrammet!

Det er fullt mulig å stille med salgsstand, og alle inviteres til å ta med det måtte ønske å selge. Kiosken vil kontinuerlig forsyne folk med kaffe, brus og vafler, med mer.

Befaring av TMJKs anlegg er selvsagt obligatorisk på et slikt møte. Framdriften kan nok kanskje virke litt treg, men for oss som står på og bygger hver uke er den faktisk ikke ubetydelig. Muntre tilrop om stillstand vil bli møtt med dulgte trusler om arbeidstjeneste … 😉
Med tanke på at vi kun er to mann (riktig nok ekstremt nøyaktige og detaljfokuserte) som bygger hus og landskap er det en ganske bra framdrift i Ødsle-traktene og nede ved Ørskfjorden. Strekningen Undredal-Vindheim trenger imidlertid mer oppmerksomhet. Detaljplanlegging er i gang, nå mangler vi bare folk og tid og innsats!
Elektroavdelingens arbeid er kanskje litt usynlig, men med tre mann i iherdig arbeid med relativt avanserte saker, er det nå klart for en form for drift på de vi hittil har bygget av spor, ca 35 m hovedlinje, fem stasjoner og to oppstillingsstasjoner nærmer seg komplett oppkobling.
Det vil med andre ord bli kjøring, der til og med kryssing blir mulig, og de fleste spor kan nå trafikkeres. Ikke verst! Ta med rullende materiell for testdrift!
Det er fortsatt mengder av arbeid tilbake, og vi fantaserer fortsatt om at et et par modellbyggere skal dukke opp og bidra til at bygninger og landskap får større framdrift. Velkommen skal de være! Kom gjerne og ta en prat, om du føler at du kan bidra med noe, men er usikker på hvordan dette egentlig fungerer. Om du ikke er ekspert er du absolutt velkommen til å engasjere deg i byggingen uansett, vi trenger ivrige folk med engasjement – lære gjør du underveis!

Vi håper at så mange som mulig vil komme og gleder oss til å se dere alle igjen.
Det må dessuten nevnes at møtet er åpent for alle interesserte, ikke bare medlemmene av de nevnte foreningene!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *