Arbeidskveld 18.10.11

Neida, vi har ikke tatt ferie, selv om bloggen har vært ganske taus i en måned nå. Vi hadde faktisk byggehelg nylig, og det har vært arbeidet jevnt og trutt hver tirsdag.

Målet er å få anlegget såpass kjørbart at vi kan begynne med trafikkspill før jul. Vi får nå se om det lar seg gjøre, for i kveld ble Øvre Fiklagard tatt ned og satt i oppreist stilling. Alle elektriske koblinger ble strippet av, for det var noen fundamentale feil med ledningsopplegget. Dette var den første stasjonen som ble koblet, og etter prinsipper som er forlatt i dag. Man fant ut at den beste måten å løse det på var å starte med blanke ark.

ØvreFiklagard
Øvre Fiklagard snudd for omkabling

På Vindheim stasjon seksjon 5 er arbeidet med å legge om kablingen til servomotorene for sporvekslene endelig ferdig. Driverelektronikken, 2 Octopus-kort fra Tam Valley, er flyttet fra et sentralt sted utenfor seksjonen til selve seksjonen siden denne har så mange veksler samlet på ett sted. De faste 3-lederne med endeplugg fra servoene var alle for korte, og måtte forlenges på en sikker måte; det vil si å skjøte inn 3-ledere i passende lengder. Det blir 6 skjøter som skal loddes og isoleres for hver servo. Foreløpig ser det litt uryddig ut med ledninger her og der, men vi bunter dette pent sammen først etter at det elektriske på seksjonen er grundig testet – klok av skade.

Undersiden av Vindheim-5

Det mest iøynefallende de siste dagene har imidlertid vært Henning som har utfoldet seg på landskapet i Ødsledal og litt ved Ørskfjorden etasjen under. Han bruker gipssparkel (Ardex) som har lengre bearbeidingstid enn vanlig gips. Den er forfarvet med litt sort brekkfarge i vannet. Han har også forsøkt med litt vermikulitt i blandingen, men det må ikke bli for mye av det. Grunnskallet på landskapet er ellers gjort med en blanding av vermikulitt og gips eller vermikulitt og portland-sement (langt rimeligere). Vermikulitt er et vannabsorberende fyllmateriale som vi har fått kjøpt på Felleskjøpet – i sånn typisk landbruksporsjoner, dvs. sekkvis. (Det skal visstnok også fåes på gartnerier.)  Stein og bart berg modelleres ved en kombinasjon av steinavstøpninger i kommersielle gummiformer og frihåndsmodellering. Man vinner litt tid med å bruke avstøpninger, men Hennings frihåndsteknikk står ikke tilbake for det avstøpningene gir av naturtro overflatestruktur.

Henning konstruerer berg i Ødsledalen
Landskapsarbeider i Ødsledal ovenpå, og ferdig landskapskjelett nedenunder langs Ørskfjorden.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *