Den internasjonale MJ-dagen 2. desember 2023

Vi hadde åpent hus på lørdag 2. desember. Noen hadde satt inn en notis om dette på «Hva skjer i Trondheim» (el.l.). Det medførte at det kom langt flere enn forventet. Hele 134 «fremmede» ble registrert. Det var passe mange i forhold til lokalitetene, med et myldreareal med sittemuligheter rett utenfor anleggsrommet. Anlegget tålte besøk godt. Det at anlegget har Fremo-høyde over gulvet (130 cm for skinnetopp) gjorde at anleggskanten ble en god fender for kropper, og ikke lett for småbarn som «ser» med fingrene å komme til. Apropos barn som tilskuere, må vi lage noe velegnet å stå på slik at de kan se anlegget skikkelig. Nå ble det brukt noen stoler og et par krakker.

 

Bildene viser fra øverst til venstre 1) LGB-tog på MJFs stand, 2) NJK Trøndelags boksalg, 3) Vår egen kiosksalg, 4 og 5) Myldrearealet, med gode muligheter for både å hvile beina og god prat. 6) Demoanlegget vårt, men gammel Märklin-utstyr fra 1960- og 70-tallet. 7) Salgsbord for brukt MJ-materiell var det flere av. 8) Tilskuere ved Orkla bro, 9) Egne medlemmer bidro med kjøring av tog på anlegget. 10) LGB-toget var populært også fordi barna fikk lov til å kjøre selv. 11) Malmtoget med Ofotbanemateriell ble langt og imponerte når det ruslet rundt på anlegget.

De som kom delte seg omtrent i to grupper: 1) familier med barn, 2) eldre herrer, ofte med følge, som selv hadde drevet med MJ. Til den første gruppen hørte også besteforeldre med barnebarn.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *