Langdag 18.3.

I dag, tirsdag i den stille uke, ble det jobbet på anlegget fra 0930 til 2245, dog med noen pauser for de som var der lengst. I alt seks medlemmer var innom i løpet av dagen.
Himling og bakgrunn for toppnivået ble sparklet, listverk på himling ytterkanten fullført, arbeider gjort på bakgrunnen bak Undredal st og endedelingen på utstikkeren ved Undredal, framføring av kabling til de enkelte partiene fortsatt, Underdal st-underlaget ble justert, sporplanplot ble limt på plass og mesteparten av sporene på Undredal st ble montert ferdig med kabling loddet på i underkant av hver enkelt separat spordel.

Plott

Her er plottets fire del lagt utover Underdal stasjon. Den ble stor, gitt! Kryssingssporene har plass til 3 meter langte tog.

Lime plott

Med en passe tykk rundstokk og forankring av halve plottet av gangen, er det realitvt lett å få limt på plass plottet uten at det forskyverseg etter at det først er plassert riktig med tegnstifter.

Etasjehøyden diskuteres

Plasseringen av annen-etasjen ble visualisert og diskutert. Fra venstre: Torstein, Håvard og Henning. Åge befant seg utenfor billedkant og Jan Rune husker jeg ikke om var ankommet på det tidspunktet.

Sporene

Hele Undredal stasjonsseksjoner måtte flyttes pga arbeider med bakgrunnen. Fire mann tok i hver sin seksjonsende og alle tre ble sammenskrudd flyttet som en enhet. Vi kunne ha tatt de en for en (3 deler), men det ville tatt mye lenger tid å skilt de og så satt de sammen igjen, særlig siden boltene som skal holde seksjonene sammen innbyrdes ikke kunne montores fordi utstyret ikke var tilgjengelig. De ble derfor midlertidig bare skrudd rått sammen med ca 7 cm lange treskruer. Det meste av anlegget bygges som flyttbare seksjoner nettopp for å kunne komme til i bakkant når det trenges, for å kunne arbeide på seksjonene i god arbeidshøyde og tilgang (2-nivåanlegget gir ikke optimale arbeidsforhold) og for å slippe å rive i stykekr anlegget dersom vi en gang må flytte ut av Nidarvoll skole.

Lys

Det ble også montert godt arbeidslys over de delene som har ligget i tussmørket inntil dag.

[Svein Sando]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *