Arbeidskvelder i sommer

Vi har vært ekstremt dårlige til å skrive i bloggen i det siste, uten at det nødvendigvis avspeiler byggeaktiviteten på anlegget. Her følger noen glimt fra den uteglemte perioden mai-august 2010.

25. mai

e21098

25. mai var Vindheim nesten ferdig skinnelagt. Alle de ti sporene var på plass. Noen vekselgater som må selvbygges gjenstod.

Samme dag brunerte vi en rekke Peco-veksler også.
Samme dag brunerte vi en rekke Peco-veksler også.

15. juni

Tre brunerte veksler lagt inn på Ødsle. Man kan så vidt skimte ledningene fra servermotorene for tungeomleggingen.
Tre brunerte veksler lagt inn på Ødsle. Man kan så vidt skimte ledningene fra servermotorene for tungeomleggingen.
Servermotorene tar liten plass, men må styres fra et eget kontrollkort. Denne varianten, Octopus, styrer imidlertid hele 8 forskjellige veksler. For vårt behov dekker et slikt kort hele stasjonen. Kontrollkortet er bare midlertidig montert på bildet. Vi trenger å midtstille serveren og for øvrig se at monteringen er vellykket.
Servermotorene tar liten plass, men må styres fra et eget kontrollkort. Denne varianten, Octopus, styrer imidlertid hele 8 forskjellige veksler. For vårt behov dekker et slikt kort hele stasjonen.

22. juni

Traversvogna for Øvre Fiklagard ble påbegynt, og utformet på den enkleste måten: To finerstykker limt sammen for å få riktig tykkelse, og så et sporstykke limt oppå derigjen. Strømtilførselen er påbegynt.
Traversvogna for Øvre Fiklagard ble påbegynt, og utformet på den enkleste måten: To finérstykker limt sammen for å få riktig tykkelse, og så et sporstykke limt oppå de rigjen. Strømtilførselen er påbegynt.

17. august

I straten av august var plottet for kurvevekslene på Vindheim syd ferdig, og spordelen ble tilvirket på hjemmeversktedet og tatt med til klubben for montering. Knappenåler er nyttige for å posisjonere skinnene riktig når delene skal kappes på riktig sted og loddes i rikt vinkel.
I straten av august var plottet for kurvevekslene på Vindheim syd ferdig, og spordeler ble tilvirket på hjemmeverkstedet og tatt med til klubben for montering. Knappenåler er nyttige for å posisjonere skinnene riktig når delene skal kappes på riktig sted og loddes i riktig vinkel.

24. august

Endelig kunne den ene kurvevekselen monteres ferdig. Her mangler bare styringen av vekselen. Indre radius er 75 cm som hovedspret ellers på stedet. Ytre radius er omtrent det dobbelte. Krysset er på 1:7.
Endelig kunne den ene kurvevekselen monteres ferdig. Her mangler bare styringen av vekselen. Indre radius er 75 cm som hovedsporet ellers på stedet. Ytre radius er omtrent det dobbelte. Krysset er på 1:7.

Jeg ser at jeg typisk har dokumentert det jeg selv har drevet med. Men da har vært trukket og loddet mye ledning, det har vært planlagt landskap og seksjonsprofiler, og en kveld hadde vi ogsÃ¥ den Ã¥rlige dugnaden for skolen, der vi fyller en container med skrot for rektor – og for oss selv.

[Svein Sando]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *