Sporgruppa 5.11.07 – De første skinnedelene limt pÃ¥ plass

Ting tar tid, noe vi opplevde i kveld. Særlig når man skal starte med noe nytt og man er usikker på hvor materialene man skal bruke er osv. I kveld var det hvor man fant ledning hen som voldte en del tidsspille. Blått og brunt og gult var det vi lette etter. Til slutt fant vi noe, men bare i tynn utgave. Da brukte vi det! He,he! Det var i hvert fall lett å lodde på fra undersiden og hvordan det skal kunne gå så veldig mye ampère over et hjertestykke eller en 25 cm lang vekselbit, skjønner ikke jeg helt. Mange bekker små må da bli like greit som en stor å, tenker nå jeg.

Jan Arne kom med Tortois-modulen sin, og vi definerte motoren som en del av sporgruppas domene, mens elektrogruppas domene er fra tilkoblingen til vekselmotoren, dvs. fra Jan Arves sukkerbitrekke. Vi så på de ulike variantene og fant at den som har moneringsplata i lengderetningen av vekselen, vil være anvendelig på omtrent 80 % av tilfellene. I noen få tilfeller må motorene plasseres så tett at monteringsplate lett blir mer til hinder enn gavn. Et par slike steder ble lokalisert på de vekslene som ble lagt i kveld permanent.

Kvelden startet imidlertid med utskjæring av svingskivegrava. Det er skåret omlag 4 mm utenfor opptrukken sirkellinje, for å gi spillerom for skiva som skal kunne snurre rundt i grava.

Det kan virke lite på en kveld, med bare to til stede riktignok, at vi i tillegg til svingskivegrava bare fikk montert de seks sporvekslene som utgjør forgreningsenden av Nedre Fiklagard. Men så er det boret hull til vekselmotorene og montert ledningsender i følge vedtatt fargekode på alle sporvekslene, dvs. til sammen 18 tilkoblingsledninger.

Sporlegging Nedre Fiklagard 5.11.07

[Svein Sando]

One Comment

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *