Demoanlegg på tre uker

Vi trengte et lett flyttbart demonstrasjonsanlegg. To «bestillinger» kom i vår, så vi bestemte oss for å bruke Märklin-utstyr som hadde liggende, supplert med litt privat utstyr til dette anlegget. Første bruk av anlegget var allerede 31. mai, så vi måtte lage noe kjapt og godt nok til å kunne framvises offentlig. Da er seksjonsskinner kjekt å ty til. Her er noen bilder fra prosessen.

Bæreramme i 9 mm finér, sporunderlag i 6 mm, begge deler for å spare vekt.
Sporunderlag for begge nivåer ferdig og testet med utlagte skinner. Her synes sporplanen godt: en ytre sirkel med avstikkere til verden utenfor, en indre krets bestående av to sløyfer og en stasjon, den siste felles med den ytre sirkelen. Sporplanen muliggjør automatisk kjørsel med tre tog samtidig. Kontaktskinner er plassert for det formålet.
Første steg på landskapsarbeidet.
Skråninger og tunneler klargjøres før det ble bestrøket med grovt tørkepapir limt sammen med hverandre med ferdigblandet vegglim.
Landskapets grunnstruktur ferdig. Demoanlegget har målene 1 x 1,8 m, og blir smått i forhold til klubbens hovedanlegg som vi ser en flik av.
Litt maling og trær, og så bar det av sted til første utstillingsplass. Målene på anlegget er tilpasset en litt større stasjonsvogn.
Første oppdrag for anlegget var en leketøyutstilling på Dronnings Mauds Minne Høgskole for barnehagelærerutdanning i anledning skolens 75 årsjubileum.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *