Warning: Trying to access array offset on value of type null in /customers/2/3/4/tmjk.no/httpd.www/blog/wp-content/themes/septera/includes/loop.php on line 268

Byggekveld 8.11 2011

Henning fortsatte sitt fjellmakeri i Ødsledal med flott resultat. Nå har han (også) kommet til at det bare er en omvei å bruke gummiformer. Dette blir bedre, ikke minst fordi det blir tilpasset stedet og fasongene gjentar seg ikke slik det må bli ved gjenbruk av de samme støpeformene.

Våre servoproblemer er løst! Det kom en engel på besøk, i skikkelse av en siv.ing. fra Sintef som hadde lest i bloggen her om våre problemer. Etter litt drøfting og testing, hentet han en dugelig strømforskyning med alle slags analysemuligheter på. Da fant han blant annet ut at når en Octopus 1 starter opp, kan det går opptil 1,5 A strøm en kort tid før alle servoene har stilt seg riktig inn. Så faller strømmen til brøkdelen. Med de pinglete strømforsyningene på godt under amperen som vi har testet så langt, vil derfor servoene ikke klare å nullstille seg men bare stå å trekke strøm over tid, og da kobler termosikringen i Octopusen ned, og enda mindre strøm slipper gjennom. Dette forklarer hvorfor ting begynte å gå galt når flere servoer ble koblet inn. Vi fant også en vakkelkontakt som skapte kortslutning i en av kablene til servoen, og når den ble utbedret virket for første gang for oss en Octopus med alle 8 servoene tilkoblet. – Moralen er: Ikke vær redd for å skrive offentlig om hva som IKKE fungerer, for hjelpen kan finnes der ut blant dem du ikke vet om ennå.

[Svein Sando]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *