2.8.2021 – Landskapsbakgrunn i fire steg

Man kan legge mye arbeid i en flott bakgrunn for MJ-anlegg – eller man kan lage en forenklet/foreløpig utgave ved hjelp av denne teknikken:
1. Mal bakgrunnen i en lys blå farge – i horisonten er himmelen normalt svært lys.
2. Ta av 1-2 dl med himmelfargen over i et beger, og blant i litt mørk grønn farge. Mal på de bakerste blånene i horisonten. la kanten mellom blåne og himmel være skarp.
3. Bland litt mer grønn farge i begeret fra trinn 2. Mal de blånene som ligger framom de fra trinn 2. Her kan man godt dytte penselen litt opp for å gi inntrykk av tretopper. Bruk flat pensel, 2-3 cm. brei.
4. Bland enda mer dyp grønt i begeret, og legg inn en lite stripe i begerets kant med lys himmelfarge, og ens tripe med dyp grønn på motsatt side. Da blir begeret som en palett med tre kontrastfarger. Prøv deg fram, og tatt mest utblandet grønt, men gjerne litt av kontrastfargene også, og «dytt» på plass trær helt i forgrunnen. Vri og varierer med hvordan du bruker penselen og med litt forskjellige fargeblandinger for å skape variasjoner i trærne.
Nedenfor er bilder av sted 2-4, samt noen detaljer til slutt. Alt dette ble gjort på én dag, i overkant av 20 meter bakgrunn.

Trinn 2: de bakerste blånene.
Trinn 3: Mellomblånene på plass.
Trinn 4 og fullført: de fremste trærne også på plass.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *