Landskapsforming i «ekspressfart»

På kveldens byggemøte ble det bygget ganske mye landskap ved Ødsle, i et tempo som lå betydelig over tidsbruken borte i Ødsledal. Teknikkene begynner å sitte, og ting går unna: 3 meter x 0,5 meter nesten ferdig landskap på tokommafem timer mot nesten ett år på Ødsledal … Det er riktig nok ferdig formet og malt. Men likevel: Det hjelper med fokus og ferdig utprøvde teknikker.

Først et bilde av hele området. Stasjonsbygget kommer på den brune platen til høyre:

Så et bilde av siste rest av strekningen fra tunnelen i Ødsledal mot stasjonen:

Fjellforming. Først grovforming i gipssparkel tilsatt brekkfarge, med malekniver for å få til bruddformer. Siden, når det er tørt, skal det hakkes i og finformes. Det går forøvrig en skogsveg forbi, ned til en liten tømmerlasteplass:

Blanding av landskapsmasse. Det er omlag 3 deler gipssparkel, 1,5 deler vermaculitt og 2 deler vann. Og brekkfarge. Svart. Vermaculitt suger vann, så det må mer vann i blandingen enn gipssparkel normalt skal ha: 1 del vann, 2 deler gipssparkel.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree

Møteplan

TMJK har byggemøter hver tirsdag kl 1900. Våren 2016 har vi møter ut juni. Oppstart etter sommerferien blir 9. august. Det vil sikkert være aktivitet i mellomtiden, også, bare ta kontakt med noen i styret om du ønsker deg en tur innom i sommerferien.
Ta gjerne kontakt med noen i styret for annen info, også, se kontaktsiden.

Interesserte er velkommen på byggemøtene, og vi vil svært gjerne at nettopp DU blir med på byggingen! Vi trenger enda flere interesserte og innsatsfylte medlemmer fremover.