På byggebordet står en steinmur under arbeid. Den skal stå midt i svingen under riksvegen gjennom Ødsledal, ned mot elva, like før det blir virkelig trangt.
Bildet viser muren på veg mot ferdig tilstand. (Hva charter-Svein gjør på muren vites ikke. Men han demonstrerer i alle fall størrelsesforholdene.) Vi driver med forskning på dødt vintergress og slikt noe. Det skal nemlig være vår på anlegget, og ting har såvidt begynt å spire. Det er mye dødt gress igjen rundt omkring i april-mai, særlig her opp i dalen. Snø ligger det nok igjen, også. Kanskje må det inn litt is og snørester på muren?
Det er fortsatt litt luking å gjøre her, og småtrærne skal få litt tynn gråfarge over seg, de er vel brune. Dessuten bør det hele støves ned litt, med vegstøv fra en hel vinter.
Det døde gresset er hampfibre fra Sweetwater Scenery. Muren nederst er håndutskåret i gips, den lenger oppe, med mindre stein, er en Hekidur-plate. Disse er ikke særlig fine … porene syns, bl.a. og de er ganske grove.
Når landskapsformingen ellers er ferdig, skal den monteres i et tilpasset hull, og vegen gjøres ferdig. Bildet under viser hvordan det så ut på stedet under tilpasningen av XPS-biten muren er bygget på. Nå er landskapsformingen nesten ferdig!
Det legges en del arbeid i denne muren, og det er jo aldeles unødvendig: Det blir nesten umulig å se den! Annet enn på bilder tatt inne på anlegget, da. Vi kan imidlertid ikke leve med at den ikke er gjennomført detaljert og malt … 😉
[Henning L]
Det var litt av et smykke å plassere så usynlig, som du også bemerker selv. Men du er i god tradisjon i denne byen for slikt. Nidarosdomen er full av små kunstverk på steder det knapt er mulig for mennesker å komme til for å beskue dem.
Det blir ikke så synlig, men nettopp derfor er den velegnet for å teste teknikker!