Ørskosen våren 2015

Det er på Ørskosen det meste har skjedd i vår (2015). Henning har arbeidet med havnen, og nå også begynt å planlegge stasjonsbygningen. Den bruker Bestun stasjon i Oslo som forbilde:

Bestun-01062-710331

Her ligger banen på et litt høyere nivå enn gateplanet. Man går derfor inn i stasjonen fra gata, og via en tunnel og et trappehus kommer man opp på en mellomplattform. Vi bygger et tilsvarende opplegg, og med en vei under sporene som også har sitt forbilde fra veiene under Trondheim stasjon i Brattørløpet.

orskosenP-e37562

Godssporene på øvre del av Ørskosen G er også koblet elektrisk og sporvekselmotorene er på plass. De betjenes fra egne stillere langs anleggskanten, mens togsporene er vekslene inn på togsporene betjenes fra stillverket.

orskosenG-e37563

Stillere til sporveksler som ligger bak sporsperrer. I virkeligheten vil de gjerne være håndbetjente. Her har vi gjenskapt det på en enkel måte, ved at vippebryterens posisjon opp eller ned indikerer vekselposisjonen. Plasseringen er omtrent rett utenfor der vekseltungen ligger.

 

OrskGstillere_37038

[Svein Sando, 4.6.15]

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree

Møteplan

TMJK har byggemøter hver tirsdag kl 1900.
Ta gjerne kontakt med noen i styret for mer info, se kontaktsiden.

Interesserte er velkommen på besøk, og vi vil svært gjerne at nettopp DU blir med på byggingen! Vi trenger enda flere interesserte og innsatsfylte medlemmer fremover.