Hobbymesse 2011

Helga 9. og 10. april 2011 er det hobbymesse for 8. gang på Nidarvoll skole.
Det blir åpent begge dager fra 11-16.

Kom og se flotte modeller: MODELLJERNBANE, PLASTMODELLER, SKIPSMODELLER(utgår dessverre) – og nytt i år er et helt rom fullt av LEGOMODELLER!

Det blir utstilling og salg av HOBBYUTSTYR, og et STORT OG ALLSIDIG MJ-BRUKTSALG!

Dette er det vi har på gang:

 • Klubbanlegget til TMJK blir en av hovedattraksjonene på messa. Det har kommet mye lenger enn ved forrige messe for to år siden, men det er fortsatt en hel del igjen å gjøre … Kom og se et stort anlegg i mange stadier! Og kanskje vil nettopp DU bli medlem? Vi trenger flere folk, både eksperter og nybegynnere. Ikke vær redd for å ta kontakt om medlemsskap og andre spørsmål. Vi vil selvfølgelig være der hele messa, og du er hjertlig velkommen til å slå av en prat!
 • Tor Jørgen Moskaug, Norges kanskje gladeste gladbygger kommer, og med alle hans prosjekter i Z og H0e er det ikke godt å vite hva han stiller med. Øystein Wiik kommer også, og vi vet i alle fall at disse to tar med seg rundt 10 «Frimo»-moduler, smalspor i H0e.
 • Vi har jobbet med utgangspunkt i at dette skal være en skalamodellmesse. Derfor kommer også i år et uvalg skalamodellbyggere med sine prosjekter. Nytt av året er at vi har fått en skipsmodellbygger på laget. Odd H Sørgård stiller med «Shetlands Larsens» kutter «Arthur» i skala 1:25, redningsskøyta «Skomvær II» og hurtigruteskipet «Richard With» i skala 1:100. Sørgård måtte dessverre melde avbud – pga oversvømmelse … vi beklager.
 • Trondheim Plastmodellklubb er en populær utstiller på våre messer, og de vil stille også i år.
 • Modelljernbaneforeningen i Norge stiller med egen stand. MJF har som formål å samle personer og klubber med interesse for modelljernbane, og spre kunnskap og forståelse for hobbyen. MJF har eksistert siden 1982, og har vært en ledende drivkraft i hobbyen siden den tid. MJF utgir MJ-bladet, Norges eneste rene MJ-blad. www.mjf.no.
 • NJK, Norsk Jernbaneklubb, kommer, og de stiller visstnok med en ekte dressin … NJK er et møtested for alle jernbaneinteresserte, og jobber for å utbre interesse for nåtidig og historisk jernbane og jernbanedrift. NJK sørger for at jernbanehistoriske fortidsminner blir tatt vare på og om mulig holdt i drift. NJK selger et stort utvalg av jernbanelitteratur. www.njk.no
 • Også på årets messe blir det storskala på skolegården. Det blir modeller i målestokk 1:8 av norske forbilder, og dette er så stort at man kan få en kjøretur, til og med far kan bli med … Dette innslaget var mektig populært sist, og det blir nok ikke mindre populært i år med over doblet sporlengde og nytt rullende materiell.
 • Brikkelauget stiller med Lego-tog og andre legomodeller. Deres avanserte klosse-bygg viser til fulle at lego ikke er noe man trenger å vokse ifra, om noen skulle være i tvil om det!
 • Noen av klubbens medlemmer stiller med et US-prosjekt i 0-skala.
 • Modelljernbaneforeningen På Sporet av Den Tapte tid vil lufte sine evighetsprosjekter. Det går ikke fort, men synlige framskritt er gjort siden forrige messeopptreden!
 • Vår egen Øystein Lutro Blomsøy vil representere den andre enden av skalaen og stiller med nybygde seksjoner i N-skala.

Et utvalg forhandlere stiller også i år med et allsidig utvalg produkter. Vi kan f.eks nevne:

 • Hobby Shop AS stiller tradisjonen tro med fyldig salgsbord og gode messetilbud. Hobbyshop har vært ryggraden i modellbyggerhobbyen i Trondheim og Norge siden 50-tallet, og drives fortsatt av Kåre Windsheimer. Han var en av stifterne av TMJK, og er også æresmedlem i klubben. www.hobbyshop.no
 • Modellteknikk-Tronrud kommer med modeller og vitriner til å ha dem i. www.mamut.net/vitriner
 • Laar import forhandler digital styring for modelljernbanen fra det kjente merket Digitrax, og stiller med bredde og dybdekunnskap om dette temaet. Kom og lær! www.digitrax.com
 • Det blir også et allsidig bruktsalg, og vi kan love både gammel og ny Märklin, et helt anlegg, også, faktisk, og ferdigbygde husmodeller, mye US-materiell og også norske modeller. Ta med kontanter og kjøp til du stuper!
 • Kafeteria – nypressede vafler, varme pølser, ferske kaker samt kaffe og brus for den som blir sulten og tørst av å besøke oss.


Hvordan finne oss:


Se et større kart

Vi holder til på Nidarvoll skole, som ligger i Bratsbergveien 18. Messa er i det L-formede bygget nærmest Shell-stasjonen og rundkjøringen i Bratsbergveien, og inngangen er inne i det indre hjørnet av L-en. Hvis du kommer med bil er det parkering i skolegården. Innkjøring er via Bård Iversens veg, kjør inn ved Statoil-stasjonen, forbi fotballbanen, til høyre, og inn på skoleområdet. Buss 3/4 og buss 54 går forbi skolen.

Kontaktskjema for å sende melding til oss finner du i denne lenken.
Vår postadresse er TMJK, Postboks 5512, 7480 TRONDHEIM

Møteplan

TMJK har byggemøter hver tirsdag kl 1900.
Ta gjerne kontakt med noen i styret for mer info, se kontaktsiden.

Interesserte er velkommen på besøk, og vi vil svært gjerne at nettopp DU blir med på byggingen! Vi trenger enda flere interesserte og innsatsfylte medlemmer fremover.