Byggekveld 31. jan 2012

5 mann i arbeid (mer eller mindre …), med landskap og elektro. Vi fikk også besøk av en ung kar og hans far – som hadde kjøpt en brukt Märklin-travers av klubben på julemøtet, og nå trengte de hjelp til å få denne til å virke. Det fikk de selvsagt! Nå driver ikke vi noe slags verksted for allmenheten, men dette var jo salgsvarer fra vårt omfattende overskuddslager, så det skulle vel bare mangle. Det meldes om suksess og en fornøyd eier av en fungerende travers.

Doktoren er inne! Pasienten får relativt kyndig behandling, og far & sønn følger engasjert med.

Elektroarbeidet går sin gang, nå med omforente planer og tydeligere mål. Koblingslistene under Øvre Fiklagard begynner å fylles, og merkes systematisk med koder. Foreløpig er det montert jumpere her, siden skal det trekkes kabler for blokkdeteksjon og styring. Det ble også koblet under Ødsle, og et par karer sto lenge gjemt bak og inne i anlegget, og drev med intens planlegging av koblingspaneler, etter det man fikk med seg.

System må til.

Fjellformingen i Ødsledal begynner endelig å nærme seg slutten. Det tar sin tid å forme fjell for hånd, når man ikke er fornøyd med hva-som-helst. Det har vært en læreprosess, og undertegnedet har fått mye nyttig øvelse og erfaring med gipssparkel og teknikker for bearbeiding. Dette fungerer litt annerledes enn grovforming og fjellstøpeformer, og man kan lett bli fanget av at det ikke vlir helt som det skal, syns man. Mer om teknikkene siden.
Bildet viser siste grep før maling; forsegling med klar lakk for å binde overflaten bedre og gi en ikkesugende overflate for maling. Gipsen er litt for myk og har under alt arbeidet fått litt varierende hardhet og konsistens, så denne lakken binder alt og gjør overflaten hardere og lik over alt – forhåpentligvis! Det er vanlig silkematt klar Quick-lakk som brukes her. I løpet av de neste ukene blir det forhåpentligvis omsider malt fjell her.

Lakk som bindemiddel og underlag for maling – forhåpentligvis siste bilde av Ødsledal før maling!

Alt flyter og er i endring, så også landskapet ved Ørskfjorden, som sakte finner sin form. Bekken som renner ut i fjorden her hadde gravd ut en voldom ravine, altfor stor, og denne ble tettet litt igjen, slik som bildet under viser. Nå begynner den å se riktigere ut. Siden skal en kort tvillingbærerbru inn foran, og bekken renne ut under denne.

Landskapsforming i Ørskfjorden.

[Henning L]

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *