8. juni 2017

Vi bruker Bruce Chubbs sporfeltdetektorer DCCOD i byggesett. Vi trenger utrolig mange på et så stort anlegg, og ca 30 er bygget så langt. Noen ble satt opp på Ørskosen, men det virket å være noe feil med dem, så vi bestemte oss for å bygge et testspor for detektorene. De har nemlig et potmeter som skal innstilles etter hvilken følsomhet man ønsker, og det er greit å stille inn dette under kontrolerte forhold. I den anledning trengte vi også tilgang til forskjellige spenninger og selvsagt også DCC-kjørestrøm. Vi bygget derfor også et svært flyttbart panel (6 meter lang kabel) der vi har tilgang til alle typer spenninger som vi bruker på anlegget. Prøvesporet er ca 1 meter langt og har et sporfelt i midten som vi kan kjøre et lok fram og tilbake på. Den røde test-LEDen på DCCOD skal lyse når det er en strømbruker (lok) på sporfeltet, og slukke når den forlater feltet. Det viste seg at alle detektorene var korrekt bygget, men potmeterne var ikke fininnstilt riktig.

Testspor for sporfeltdetektor DCCOD. Kraftstrømspanel i bakgrunnen.

Testspor for sporfeltdetektor DCCOD. Kraftstrømspanel i bakgrunnen.

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Spam Protection by WP-SpamFree

Møteplan

TMJK har byggemøter hver tirsdag kl 1900.
Ta gjerne kontakt med noen i styret for mer info, se kontaktsiden.

Interesserte er velkommen på besøk, og vi vil svært gjerne at nettopp DU blir med på byggingen! Vi trenger enda flere interesserte og innsatsfylte medlemmer fremover.